SV Parkhout wint overtuigend van Wilhelmina’26: 5 – 0

Na de bittere pil vorige week na de late gelijkmaker in Hardinxveld, was het afgelopen zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Wilhelmina’29 uit Wijk en Aalburg, het zoet van de overwinning wat enorm goed smaakte. Voorafgaande aan het treffen werd deze tegenstander als een angstgegner gezien, omdat in de heenwedstrijd in de laatste fase een voorsprong van de Parkhout bewoners werd omgebogen in een 3-2 eindstand. Zaterdag moest er dus iets rechtgezet worden en zoals onze reporter Gerard van Vliet vorige week al schreef, was een overwinning broodnodig, mede gelet op de stand in de competitie.

Jaey Daalhuisen scoort op slag van rust de 3-0 voor de thuisploeg

Gerard van Vliet: ‘De wedstrijd was nog maar zeven minuten oud toen Timo Meerding al aan de aandacht van zijn vaste bewakers ontsnapte en op aangeven van Jardell Adamson de 1-0 voorsprong op het (toen nog niet werkende) scorebord zette. Slechts enkele minuten later ontsnapte de thuisploeg aan de gelijkmaker. Keeper Mitchell van Oord moest ver buiten het strafschopgebied redding brengen. Dat hij de bal daarbij ook met de hand of arm speelde, kon scheidsrechter Sjaak de Wild uit Meerkerk niet over het hoofd zien. Met een gele kaart kwam Mitchel nog goed weg naar mijn mening. De vrije trap die daarop volgde ketste via de onderkant lat precies op de doellijn weer het veld in. Alles wat geel – zwart was zag een doelpunt, welke niet werd gegeven waardoor Robin Jansen de bal kon wegwerken.’

In het volgende half uur was het een soort schaakspel met veel herhaling van zetten. Wilhelmina ’26 zakte terug op eigen helft en wilde graag via de counter de ruimte achter de verdediging van de thuisploeg gebruiken, om gevaarlijk te worden. Echter SV Parkhout kon deze middag het geduld opbrengen om gedisciplineerd te blijven spelen en deze tactiek onschadelijk maken, maar ook nog kansen af te dwingen.

‘De mokerslag werd uitgedeeld enkele minuten voor de het rustsignaal. Het was allereerst Jeroen Scholman welke vanaf de 16 meter de keeper met een geplaatste schuiver in de linkerbenedenhoek, verschalkte. En vijf minuten later was het Jaey Daalhuisen die scoorde. De kleine middenvelder en gave technicus bleef uitermate rustig en schoof heel bekeken en simpel de 3-0 binnen. Jaey kon zijn geluk niet op en vierde dat samen met zijn medespelers en ouders, langs de lijn. Op het inmiddels werkende scorebord (dankjewel Jarno) stond de ruststand 3-0 !’

Na de theepauze was het maar één team wat de dienst uitmaakte en dat waren de spelers uit Nieuwegein op eigen veld in Parkhout. Met voortreffelijk verdedigend werk en vloeiende combinaties was Wilhelmina ’26 geen schim meer van het stugge hardwerkende team op een sompige grasmat aan de boorden van de afgedamde Maas. Achtereenvolgens Jeroen Scholman en Timo Meerding maakten het feestje in de 57e en 65e minuut compleet, voordat scheidsrechter de Wild affloot. Wilhelmina’26 droop verslagen en diep teleurgesteld af en weet nu het verschil tussen kunstgras en een hobbelig natuurgrasveld.

Coach Kevin Reinhard wisselde vijf spelers in de tweede helft en ook deze gingen mee in de flow waarin de ploeg nu verkeerd. Zes wedstrijden op rij ongeslagen!! Het blijft razend spannend in 2G met zowel naar onderen als naar boven minimale verschillen. Volgende week zaterdag volgt er een nieuwe uitdaging tegen WSC. De aanvang van deze wedstrijd is 15.30 uur in Waalwijk.